Sponsoren

Sponsoren GreenTeam Panhuijzen

GreenTeam sponsor Weed Control BV

Onze sponsor WeedControl ,

Dé specialist in gifvrije onkruidbestrijding

Sinds 2000 is Weed Control al actief bezig met chemie vrij onkruidbestrijding. Daarbij zijn wij sinds 2012 aangesloten bij Stichting-NCO, (niet chemisch onkruidbestrijden) om op de hoogte te blijven van de veranderende regels en wetgeving. Door onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij op de hoogte van de optimale werking van chemievrij onkruidbeheer. Zo kunnen wij voor bijna ieder vraagstuk machines ontwikkelen en produceren.

Wij weten dat het voor iedereen een moeilijke keus is, hoe pak ik het onkruid het beste aan, met hete lucht, open vlam, borstelen of misschien toch met heet water. Met elke manier in het thermisch onkruidbeheer wordt hetzelfde doel bereikt. Het onkruid wordt verhit, de plant wordt gekookt en sterft af.
Bij elke thermische techniek stollen de eiwitten rond de 67 graden en klappen de bladcellen kapot bij 80 graden. De wortel wordt bij geen enkele techniek direct geraakt. Wél krijgt deze een uitputting te voortduren, de plant wilt zijn bladgroen herstellen door energie van de wortel naar boven te sturen. Op deze manier sterft uiteindelijk het plantje in zijn geheel af na een aantal herhalingen.

 

 

Logo Weed Control PMS 1