Tunisia Desert Challenge 2022

Afgelopen april heeft Greenteam Panhuijzen voor de eerste keer deelgenomen aan de Tunisia Desert Challenge...

 

 

Waar normaal in April de Morocco Desert Challenge gereden wordt, is er mede doordat Marokko geen toestemming gaf, uitgeweken naar Tunesië.

De organisatie van de TDC is dezelfde als die van de MDC, dus dat zit wel goed. 

Na weken van voorbereidingen aan truck, servicewagen en ook onze mannen, was het 14 april dan eindelijk zover. Onze Jeffrey en Jeroen zijn met de oplegger en truck

naar Genua gereden om daar de boot te pakken naar Tunis, om vandaar uit naar Djerba te rijden waar het eerste bivak was. Dit was al een reis van in totaal een kleine 3.000 kilometer.

 

Nadat de overige teamleden de 20e april arriveerden in Djerba begon de spanning wel wat toe te nemen. De keuringen allemaal goed doorlopen.... Klaar voor de start... Dachten we althans.

Na de keuring is er een stukje gereden, brandlucht... Stoppen!! Bleek dat de dynamo kapot was gegaan. Terug naar het bivak waar we met behulp van een ander team de dynamo hebben kunnen maken.

Nu echt klaar voor de start!!!!!

Mike, Pieter en onze navigator (Dakarlegend) Jan van der Vaet, hebben de proloog netjes gereden en zijn weer ongeschonden teruggekomen in het bivak. De truck heeft het prima gedaan, net als de mannen.

In de etappes die volgden hebben ze de truck elke keer keurig teruggereden naar het bivak met nagenoeg geen schade.. Hoewel er waarschijnlijk ergens in de woestijn van Tunesië een dromedaris rondloopt

met een groene bumper en wat verlichting. Door de week heen klommen we steeds een beetje in de rangschikking. Hoewel er twee etappes niet zijn gereden door een zandstorm, stonden we op de slotdag voor aanvang 

achtste in het algemene klassement en 1e in onze klasse. Uiteindelijk zijn we zevende in het algemene truckklassement geworden en eerste, jawel 1e!! in onze klasse.

Een onverwacht, maar zeker een heel mooi succes.

 

 

 

 

De volgende rally staat ook al weer voor de deur.... Polen Breslau 2022.. Op weg naar een nieuw avontuur....